19. ožujka 2023.

19. ožujka 2023.

IV. KORIZMENA NEDJELJA

Dominica Lætare

sv. Josip, zaručnik BDM

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

20. Ponedjeljak: sv. Narcis i Afra, mučenici

21. Utorak: sv. Serapion Thmujski, pustinjak

22. Srijeda: sv. Benvenut iz Ancone, biskup

23. Četvrtak: sv. Turibije Mongrovejski, apostol Južne Amerike

24. Petak: sv. Katarina Švedska, redovnica

25. Subota: sv. Navještenje Gospodinovo

26. Iduća je nedjelja V. KORIZMENA – GLUHA sv. Montan i Maksima, supružnici

* Kako smo najavili prošle nedjelje, od danas pa do konca korizme prikupljamo vaše novčane priloge za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Svoj prilog možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*Sutra je liturgijska proslava blagdana sv. Josipa, pa vas pozivamo na sv. Misu u 7, 10, te u 18:30 sati.

*Sutra u 19:30, ovdje u crkvi održat će se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnica, a u srijedu u isto vrijeme, za roditelje ovogodišnjih krizmanika.

* U utorak, zbog školskih obveza, neće biti vjeronauka za krizmanike.

*U subotu na Blagovijest svete mise će biti u 7 i 18:30.

*Pozivamo vas na uobičajene pobožnosti tijekom tjedna u našoj crkvi: utorkom od 18 sv. Antunu, četvrtkom nakon večernje mise euharistijsko klanjanje, a petkom i nedjeljom od 18 Križni put.

* Ni ove korizme nećemo imati uobičajeni dan bolesnika, nego pozivamo one, koji imaju istinsku potrebu za sakramentom bolesničkog pomazanja, da se kroz tjedan nakon večernje svete mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen. On se prima u slučaju ozbiljnije bolesti, a nikako kao prevencija ili u slučaju manjih zdravstvenih poteškoća.

* Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. U iduću nedjelju ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas.

* Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, javite nam telefonom, mailom ili osobno, kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata.

* Najavljujemo da smo i ove godine od Caritasa naručili određenu količinu maslinovih grančica, koje ćete si na Cvjetnicu, uz prilog za Caritas moći uzeti na ulazima u crkvu.

* Prošle nedjelje smo prikupili oko 1.800,00 eura za Crkvu i Narod u Bosni i Hercegovini. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.