18. listopada 2020.

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Luka Evanđelist
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
19. Ponedjeljak: sv. Petar Alkantarski, franjevac
20. Utorak: sv. Vendelin, pustinjak
21. Srijeda: sv. Uršula i drugarice, mučenice
22. Četvrtak: sv. Ivan Pavao II., papa
23. Petak: sv. Ivan Kapistranski, franjevac
24. Subota: sv. Antun Marija Claret, utemeljitelj Družbe Srca Marijina
25. Nedjelja: XXX. KROZ GODINU – sv. Krizant i Darija, supružnici, mučenici
* Čestitamo našim prvopričesnicima osnovne škole Većeslava Holjevca, koji su jučer primili prvu svetu pričest i molimo za njih da ustraju u prijateljevanju s euharistijskim Isusom kroz cijeli život.
* Prigodom današnje misijske nedjelje, skupljamo vaše dragovoljne priloge za život i rad katoličkih misija u Peruu. Svoj dar na kojem od srca zahvaljujemo možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve.
* Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Zaručnički tečaj. Pozivamo sve zaručnike koji u skoro vrijeme kane sklopiti ženidbu da se uključe. Prethodna prijava nije potrebna.
* U srijedu u 19:30 u prostoriji Franjevačkog svjetovnog reda održat će se Biblijska tribina na temu “Nada u doba korone” Sve vas od srca pozivamo, a više možete vidjeti na oglasnim pločama.
* U iduću subotu 24. listopada u 10 sati, bit će slavlje Prve svete pričesti za djecu Osnovne škole Trnsko. Pozivamo sve prvopričesnike na susret priprave u srijedu u 17:15 sati,
te na prvu svetu ispovijed u petak u 17 sati.
Podsjećamo da na prvopričesničkom slavlju uz prvopričesnike, mogu sudjelovati samo roditelji, braća i sestre te krsni kumovi.
* Ukoliko ima još odraslih koji bi se htjeli pridružiti zajednici Katoličke Crkve primajući sakramente kršćanske inicijacije, mogu se četvrtkom u 19.30 priključiti zajednici katekumena.
* Pozivamo sve mlade koji se žele pridružiti Franjevačkoj mladeži, na susrete petkom u 20:15.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila i Bibliju danas