17. rujna 2017.

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU
Rane sv. našeg oca Franje
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
18. Ponedjeljak: sv. Josip Kupertinski, franjevac konventualac
19. Utorak: sv. Januarije, biskup i mučenik
20. Srijeda: sv. Andrija Kim, Pavao Chong i drugovi, korejski mučenici
21. Četvrtak: sv. Matej, apostol i evanđelist
22. Petak: sv. Mauricije, vojnik, mučenik
23. Subota: sv. Pio iz Pietrelcine, franjevac kapucin
24. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, sv. Pacifik, franjevac
 
 Sutra u 20 sati u Velikoj dvorani u prizemlju započinje Zaručnički tečaj. Pozivamo na sudjelovanje sve koji u skoro vrijeme kane sklopiti kršćansku ženidbu.
 
 U subotu su jesenske kvatre, dan kada cijela katolička Crkva moli i žrtvuje se za svećenička i redovnička zvanja kao i za duhovnu izgradnju naše mladeži. Pozivamo vas i toga dana na osobnu molitvu i svetu misu.
 
 Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje 10. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda, svakodnevno osim četvrtka i petka, dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju, a oni koji nisu kršteni trebaju predočiti Rodni list.
 
 Ovaj ćemo tjedan preko školskih vjeroučitelja dostaviti roditeljima budućih prvopričesnika i krizmanika poziv da svoju djecu dođu upisati na župni vjeronauk priprave za primanje sakramenata. Molimo roditelje da postupaju u skladu s time.
 
 Po odluci našeg samostanskog Kapitula, u buduće će se svakog utorka od 18 sati moliti krunica sv. Antuna, a svakog petka, tijekom cijele godine, bit će, također od 18 sati pobožnost Križnoga puta. Tih dana redovita krunica molit će se pola sata ranije. Ove su pobožnosti osobito ukorijenjene u naš franjevački red, pa ih i mi na Sigetu želimo redovito vršiti, kako se to čini u našim drugim samostanima.
 
 Franjevačka mladež poziva sve mlade koji žele zajedno s njima živjeti evanđelje kroz pjesmu, molitvu i humanitarne akcije te kroz razne tematske susrete upoznavati vjeru i graditi nova prijateljstva na susrete ponedjeljkom i petkom od 20:15 sati u njihovu prostoriju u prizemlju.
 
 Svi zborovi naše župe u svojim uobičajenim terminima nastavljaju s redovitim probama.
 
 Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.