17. prosinca 2023.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

18. Ponedjeljak: sv. Gracijan, misionar u Galiji

19. Utorak: bl. Urban – papa

20. Srijeda: sv. Eugen i Makarije

21. Četvrtak: sv. Petar Kanizije

22. Petak: sv. Franciska Karbini

23. Subota: sv. Ivan Kentski

24. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – BADNJAK

* Danas je nedjelja Caritasa. Zahvaljujemo ukoliko ste se odlučili svojim prilogom pomoći onima koji su u potrebi. Svoj prilog možete ostaviti u škrabici s oznakom Hrvatskog Caritasa kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom ujedno podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu.

* U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. U ponedjeljak je ispovijed u župi Travno, a u utorak u župi Sloboština. Ispovijedi započinju u 19.30 sati. Na Badnjak, dakle iduće nedjelje, više neće biti prilike za ispovijed. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite.

* Pozivamo vas i dalje na mise zornice svakoga jutra u 6 sati, a poslije zornice se vidimo na čaju i kavi. Zadnju zornicu slavimo u subotu.

* U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.

* Na našem kiosku u prizemlju možete popuniti Prijavnicu za blagoslov obitelji. Popunjenu vratite na kiosk. Koji možete prijavite se on-line prijavnicom koja se nalazi na našoj web stranici. Molimo da se prijavite ranije, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Raspored blagoslova možete vidjeti na oglasnim pločama, na web stranici i našem facebook profilu. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan granica naše župe. Hvala na razumijevanju.

Zajednički blagoslov za sve obitelji u crkvi, u četvrtak 28. prosinca 2023. i  4. siječnja 2024. u 18.30 sati

* Sljedeće nedjelje svete mise prije podne su prema uobičajenom rasporedu. Obratite pozornost da večernje mise nema jer u 20 sati ćemo slaviti misu bdijenja uz sudjelovanje djece. Prije početka će biti prigodni program koji su djeca za nas pripremila. U 23.30 će biti uobičajena misa polnoćka. Molimo vas da se božićna radost ne izražava pucnjavom, nego molitvom, pjesmom i obiteljskim zajedništvom.

* Svete mise na Božić su po nedjeljnom rasporedu – 8, 9, 10, 11.30 i 18.30.

*Na kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke i ostalo ponuđeno. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.