17. ožujka 2019.

II. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Patrik, biskup, apostol Irske

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
18. Ponedjeljak: sv. Salvator iz Horte, franjevac
19. Utorak: SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM
20. Srijeda: sv. Narcis i Afra, mučenici
21. Četvrtak: sv. Serapion Thmujski, pustinjak
22. Petak: sv. Benvenut iz Ankone, biskup
23. Subota: sv. Turibije Mongrovejski, apostol južne Amerike
24. Iduća je nedjelja III. KORIZMENA, sv. Katarina Švedska, udovica, redovnica

Ovaj je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. U iduću ćemo nedjelju kod svih misa skupljati priloge za na našu braću i sestre.

Sutra se spominjemo časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Toga će dana u crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje se nalazi njegov grob u 18:30 biti svečana sv. misa, a jednako tako, ovom ćemo se Božjem čovjeku preporučiti i u našoj crkvi.

Sutra u 20 sati započinje Zaručnički Tečaj, pozivamo zaručnike da se uključe. Prethodna prijava za sada nije potrebna.

Još (večeras i) sutra obavljamo trodnevnicu u čast sv. Josipa, čiji ćemo blagdan svečanije slaviti u utorak svetim misama u 7, 10, te 18:30. Dođite kako bismo se zajedno preporučili zaštitniku Domovine i svih nas.

Tijekom korizme, četvrtkom u 20 sati, u kapelici u prizemlju se održava klanjanje i kateheza za mlade. Pozivamo sve mlade da se pridruže.

U iduću će nedjelju volonteri našega Caritasa prodavati kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Kako je svake godine sve teže prikupiti kolače, molimo sve vas koji možete i želite darovati kolače u ovu svrhu, da ih donesete u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu od 17 sati. Svima od srca hvala na velikodušnom sudjelovanju!

Jednako tako u nedjelju je u 15 sati na Ksaveru Križni put za djecu i roditelje. Molimo sve koji žele sudjelovati da se jave s. Lucijani ili gosp. Nikoli Golubu. Okupljanje će biti ispred crkve u 13 sati, a ide se gradskim prijevozom. Troškove će podmiriti samostan.

Pozivamo vas na sudjelovanje u duhovnim događanjima u našoj crkvi ovoga tjedna.

Kod izlaza iz crkve čekaju vas predstavnici udruge “Kolajna ljubavi” koja se bavi pomaganjem siromašnima u Hrvatskoj i Africi. Oni su svojim djelovanjem izgradili sirotište sv. Ante Tanzaniji u kojemu živi 55 djece bez roditeljske skrbi. To je svijet u kojem su redukcije vode i struje svakodnevne, a djeca koja imaju priliku ići u školi, zadaću najčešće pišu uz svijeće. Od srca ih preporučamo, kao zahvalu za vaš dar možete dobiti autentičan afrički suvenir ili začine sa Zanzibara. Svi darovi su namijenjeni za nadogradnju spomenutog sirotišta.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.
U novome broju Glasa Koncila pročitajte:
– Kako Jobov poraz može biti koristan?
– Zašto je pogažena istina o komemoraciji na Bleiburgu?
– Identitet Hrvata i vrijednosti na velikoj su povijesnoj kušnji!