15. rujna 2019.

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU
BDM Žalosna

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
16. Ponedjeljak: sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup
17. Utorak: Rane sv. našeg oca Franje
18. Srijeda: sv. Josip Kupertinski, franjevac konventualac
19. Četvrtak: sv. Januarije, biskup i mučenik
20. Petak: sv. Andrija Kim, Pavao Chong i drugovi, korejski mučenici
21. Subota: sv. Matej, apostol i evanđelist
22. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, sv. Mauricije, vojnik, mučenik

* Sutra u 20 sati u Velikoj dvorani u prizemlju započinje Zaručnički tečaj. Pozivamo na sudjelovanje sve koji u skoro vrijeme kane sklopiti kršćansku ženidbu.

* Danas naši Framaši prodaju kolače. Prihod je namijenjen njihovom djelovanju, pa vam ih od srca preporučamo.

* U subotu su jesenske Kvatre, dan kada cijela katolička Crkva moli i žrtvuje se za svećenička i redovnička zvanja kao i za duhovnu izgradnju naše mladeži. Pozivamo vas i toga dana na osobnu molitvu i svetu misu.

* Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje 10. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda, svakodnevno osim četvrtka i petka, dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju, a oni koji nisu kršteni trebaju predočiti Rodni list.

* Ovaj ćemo tjedan preko školskih vjeroučitelja dostaviti roditeljima budućih prvopričesnika i krizmanika poziv da svoju djecu dođu upisati na župni vjeronauk priprave za primanje sakramenata. Molimo roditelje da postupaju u skladu s time.

* Franjevačka mladež poziva sve mlade koji žele zajedno s njima živjeti evanđelje kroz pjesmu, molitvu i humanitarne akcije te kroz razne tematske susrete upoznavati vjeru i graditi nova prijateljstva na susrete ponedjeljkom i petkom od 20:15 sati u njihovu prostoriju u prizemlju.

* Svi zborovi naše župe u svojim uobičajenim terminima nastavljaju s redovitim probama.

* Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine.

* U iduću će nedjelju Inicijativa za život skupljati potrepštine za majke i djecu o kojima skrbi. U obzir dolaze higijenske potrepštine, pelene i slično.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.