15. ožujka 2020.

III. KORIZMENA NEDJELJA

sv. Longin, vojnik koji je Isusu probo bok
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
16. Ponedjeljak: Herbert, biskup
17. Utorak: sv. Patrik, apostol Irske
18. Srijeda: sv. Salvator iz Horte, franjevac
19. Četvrtak: SV. JOSIP, zaručnik BDM
20. Petak: sv. Narcis i Afra, mučenici
21. Subota: sv. Serapion Thmujski, pustinjak
22. Iduća je nedjelja IV. KORIZMENA – sv. Benvenut iz Ankone, biskup

Slijedeće Obavijesti vrijede pod uvjetom da se ništa ne promijeni vezano uz Odredbe Nadbiskupije:

* Sutra započinjemo trodnevnicu za blagdan sv. Josipa. Od 17:55 ćemo moliti krunicu i pjevati Litanije sv. Josipu, te slaviti svetu misu.

* U srijedu se spominjemo preminuća časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Toga će dana u crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje se nalazi njegov grob u 18:30 biti svečana sv. misa, a jednako tako, ovom ćemo se Božjem čovjeku preporučiti i u našoj crkvi.

* Prošli je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa bio posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog za pomoć bosanskohercegovačkim katolicima možete još i danas staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

* Jednako tako, danas volonteri našega Caritasa prodaju kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Od srca hvala na velikodušnom sudjelovanju, kako onima koji su kolače darovali, tako i onima koji su ih kupili!
* U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

* Još jednom pozivamo mlade koji žele sudjelovati na susretu Hrvatske katoličke mladeži u svibnju ove godine, da se na kiosku ili u Župnom uredu prijave, kako mogli dobiti akreditaciju.

* Obavještavamo prvopričesnike i krizmanike da do daljnjega neće biti župnog vjeronauka, a odgađaju se i najavljeni roditeljski sastanci.
* Otkazuje se i najavljeni Zaručnički Tečaj. Slijedeći je po rasporedu u svibnju.

* Započeli smo akciju prikupljanja plastičnih čepova od raznih napitaka, higijenskih sredstava i drugoga. Udruga oboljelih od limfoma i leukemije Hrvatske novcem od prodaje čepova nabavlja skupe lijekove za oboljelu djecu. Molimo, skupljajte čepove, donosite ih i odlažite u za to predviđenu kutiju u holu naše crkve u prizemlju. S malo pažnje i truda možemo učiniti velike stvari za bolesnu djecu. Hvala od srca!

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete, a osobito preporučamo novi Glas Koncila.