15. ožujka 2015.

IV. KORIZMENA NEDJELJA
Dominica Laetare
Sv. Longin, vojnik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
16. Ponedjeljak: sv. Herbert, biskup
17. Utorak: sv. Patrik, apostol Irske
18. Srijeda: sv. Salvator iz Horte, franjevac
19. Četvrtak: sv. Josip, zaručnik BDM
20. Petak: sv. Narcis i Afra, mučenici
21. Subota: sv. Serapion Thmujski, pustinjak
22. Iduća je nedjelja V. KORIZMENA – sv. Benvenut iz Ancone, biskup

Prošle smo nedjelje prikupili oko 8,500.00 kuna kao naš znak solidarnosti s vjernicima u Bosni i Hercegovini. Novac je već uplaćen na račun Nadbiskupije, koja će ga proslijediti dalje. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.

Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Tečaj priprave za brak. Dužni su ga pohađati svi zaručnici koji u skoro vrijeme kane sklopiti kršćansku ženidbu.

U srijedu se spominjemo časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Crkva je službeno potvrdila da je ostvario svet život, a za proglašenje blaženim potrebno je jedno čudesno uslišanje. Potičemo vas da se utječete njegovu zagovoru u potrebama života, možemo to činiti i zajedno toga dana na večernjoj misi u 18:30. ovdje u našoj crkvi ili na Kaptolu gdje se nalazi njegov grob.

U četvrtak na svetkovinu sv. Josipa, svete su mise u 7, 10 te 18:30 sati. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u ponedjeljak, utorak i srijedu od 18 sati.

U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

U iduću nedjelju u 9 sati će biti svečano primanje osam novih kandidata u zbor ministranata naše župe. Pozivamo vas da ih molitvom podržite u njihovoj dobroj nakani.

Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas. Kako bismo se i mi svećenici mogli mirno pripremiti za proslavu Uskrsa, na Veliku subotu neće biti ispovijedanja.

Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, prijavite ih u župnom uredu, kako bismo i njih mogli na vrijeme ispovjediti.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.