13. svibnja 2018.

VII. VAZMENA NEDJELJA
Gospa Fatimska
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
14. Ponedjeljak: sv. Matija, apostol
15. Utorak: sv. Izidor Madridski, ratar
16. Srijeda: sv. Margareta Kortonska, franjevačka trećoredica, pokornica
17. Četvrtak: sv. Paškal, Baylonski, franjevac
18. Petak: sv. Feliks Kantalicijski, franjevac kapucin
19. Subota: sv. Teofil iz Corte, franjevac
20. Iduća je nedjelja svetkovina DUHOVA – PEDESETNICA
– Bernardin Sijenski, franjevac
 
 Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našega Caritasa, svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iiz crkve. Od srca hvala!
 
 U utorak se spominjemo obljetnice Posvete naše crkve, pa vas pozivamo na večernju svetu misu koju ćemo svečanije slaviti.
 
 Jednako tako, u utorak u 10 sati u našoj će crkvi povodom početka Hodočašća hrvatske vojske u Lourdes biti sveta misa koju će predvoditi vojni biskup u RH msgr. Jure Bogdan. Svi koji želite, možete se pridružiti.
 
 U četvrtak u 19:30 u dvorani Franjevačke mladeži u prizemlju, održat će se Biblijska tribina na temu “Bit ćete mi svjedoci”, više možete vidjeti na oglasnim pločama.
 
 U subotu, 19. svibnja, u Zagrebu će se održati treći nacionalni hod za život pod geslom: Za život, obitelj i Hrvatsku. Taj Hod, kao plod građanske inicijative koja nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskog života, s posebnom osjetljivošću za začetu i još ne rođenu djecu, za majke i obitelji u hrvatskom društvu. Okupljanje je na Trgu dr. Franje Tuđmana u 10 sati.
 
 Čestitamo danas našim prvopričesnicima i veselimo se s njima radi njihovog ulaska u euharistijsko zajedništvo naše crkve. Molimo za njih da uvijek ostanu povezani s Isusom po njegovoj Crkvi.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila.