13. ožujka 2016

V. KORIZMENA NEDJELJA
Sv. Eufrazija, pustinjakinja

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
14. Ponedjeljak: sv. Matilda, kraljica, redovnica
15. Utorak: sv. Longin, vojnik koji je probo Isusov bok
16. Srijeda: sv. Herbert, biskup
17. Četvrtak: sv. Patrik, apostol Irske
18. Petak: sv. Salvator iz Horte, franjevac
19. Subota: sv. JOSIP ZARUČNIK BDM
20. Iduća je Nedjelja Muke GNIK – CVJETNICA – Sv. Narcis i Afra, mučenici

Danas volonteri našega Karitasa prikupljaju priloge i prodaju kolače u korist potrebitih obitelji naše župe. Od srca zahvaljujemo na svakom prilogu i na sudjelovanju u ovoj akciji.

U četvrtak se spominjemo časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Toga će dana u crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje se nalazi njegov grob biti svečana sv. misa, a jednako tako, ovom ćemo se Božjem čovjeku preporučiti i u našoj crkvi.

U subotu na svetkovinu sv. Josipa, svete su mise u 7, 10 te 18:30 sati. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u srijedu, četvrtak i petak od 18 sati.

Već ovoga tjedna započet ćemo s korizmenim ispovijedanjem. U petak i subotu bit ćemo vam na raspolaganju vod 17:30. Cjelokupni raspored izvješen je na oglasnim pločama, pa možete pogledati i odlučiti kada ćete pristupiti. Nastojte se ranije ispovjediti. Kako smo već ranije najavili, na Veliku subotu neće biti prilike za ispovijed.

Molimo da u Župnom uredu prijavite svoje bolesnike za korizmenu ispovijed, kako bismo ih tijekom tjedna mogli pohoditi.

U iduću nedjelju na Cvjetnicu, ćemo čuti navještaj Muke Gospodinove, kojega će u 10 sati pjevati Župni zbor, a u 11:30 Zbor mladih. Toga će dana uz sve mise biti i blagoslov maslinovih grančica i drugoga cvijeća.

I u ovaj petak, kao i na Cvjetnicu, u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta u 18 sati.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete i uskrsne čestitke. Osobito preporučamo knjigu pape Franje: BOŽJE IME JE MILOSRĐE.