12. ožujka 2017.

II. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Fina – Serafina, laikinja, patnica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
13. Ponedjeljak: sv. Eufrazija, pustinjakinja
14. Utorak: sv. Matilda, kraljica i redovnica
15. Srijeda: sv. Longin, vojnik koji je probo Isusov bok
16. Četvrtak: sv. Herbert, biskup
17. Petak: sv. Patrik, apostol Irske
18. Subota: sv. Salvator iz Horte
19. Iduća je nedjelja III. KORIZMENA, sv. Josip Zaručnik BDM

 Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo potrebe naših siromaha. Svoj prilog za potrebe Karitasa možete predati volonterima na izlazu iz crkve. Od srca hvala u ime potrebnih.

 Sutra će u 20 sati u prostoriji Franjevačkog svjetovnog reda biti duhovni susret za sportaše. Pozivamo sve koji se bave sportom bilo profesionalno ili amaterski da se pridruže.

 Ovaj je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. U iduću ćemo nedjelju kod svih misa skupljati priloge za na našu braću i sestre.

 U četvrtak u 19:30 u prostoriji Franjevačke mladeži održat će se Biblijska tribina na temu Korizma – vrijeme milosno, više možete vidjeti na oglasnim pločama, sve vas od srca pozivamo.

 Četvrtkom je i redovita kateheza za pripravu mladih koji će sudjelovati na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

 Kako ove godine svetkovina sv. Josipa pada u korizmenu nedjelju, ona se liturgijski prenosi na ponedjeljak 20. ožujka, a za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u petak, subotu i nedjelju od 18 sati.

 Podsjećamo da je u našoj crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 U subotu se spominjemo časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Toga će dana u crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje se nalazi njegov grob u 18:30 biti svečana sv. misa, a jednako tako, ovom ćemo se Božjem čovjeku preporučiti i u našoj crkvi.

 Zajednica Vjera i svjetlo koja okuplja osobe s poteškoćama, članove njihovih obitelji i prijatelje, ima svoj susret u subotu u 16 sati u prostoriji Franjevačke mladeži.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.