1. svibnja 2021.

NEDJELJA PEDESETNICA – DUHOVI

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

  1. Ponedjeljak: BDM Majka Crkve; Posveta bazilike sv. o. Franje u Asizu
  2. Utorak: sv. Grgur VII., papa
  3. Srijeda: sv. Filip Neri, svećenik
  4. Četvrtak: sv. Augustin Kenterberijski, benediktinac
  5. Petak: sv. Marija Ana Paredes, franjevačka trećoredica
  6. Subota: sv. Euzebije i Polion, cibalski (vinkovački) mučenici
  7. Iduća je nedjelja svetkovina PRESVETOG TROJSTVA,  

* Sutra započinje ljetni kvatreni tjedan, posvećen molitvi i žrtvi za posvećenje ljudskog rada i dobro vrijeme koje je potrebno usjevima. Sve vas, osobito u subotu pozivamo na osobnu molitvu i post, kao i na svetu misu.

* Svakodnevno od 17:55 u našoj su crkvi svibanjske pobožnosti.

*U utorak nakon popričesne molitve bit će pobožnost sv. Antunu.

*U subotu će u našoj crkvi biti prvopričesničko slavlje i to u 9:30 za djecu osnovne škole Trnsko, a u 11:30 za djecu osnovne škole Većeslava Holjevca. Molimo da uz prvopričesnike budu prisutni samo članovi bliže obitelji. Ispovijed prvopričesnika će biti u petak u 17 sati.

* Najavljujemo da ćemo se od 1. lipnja vratiti redovitom rasporedu svetih Misa u našoj crkvi. Tako da će od blagdana Tijelova, pa nadalje svete Mise biti u 8, 9, 10, 11:30, 17 i 18:30. Jedina je iznimka sv. Misa u 17 koju ćemo i nadalje zadržati.

Navještaj primanja sv. reda prezbiterata

Ovim putem vas obavještavamo da je naš župljanin gospodin HRVOJE MALTARIĆ nakon šest godina svećeničke formacije u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu te nakon godine đakonata, došao do trenutka pristupanja redu prezbiterata.

Sukladno crkvenim propisima pozivamo svakoga kome bi utemeljeno bilo poznato da postoji neka smetnja ili zapreka da gospodin Hrvoje Maltarić pristupi redu prezbiterata o tome, uz obrazloženje, a najkasnije do 25. rujna obavijesti osobno župnika fra Roberta Perišića.

*Vašoj dobroti preporučamo i mladomisničko slavlje našega Hrvoja. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

* Na kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Osobito preporučamo novi broj Glasa Koncila.