11. veljača 2024.

VI. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

12. Ponedjeljak: Damjan, Zvonimir, Zvonko

13. Utorak: sv. Katarina Ricci, redovnica

14. Srijeda: PEPELNICA

15. Četvrtak: sv. Klaudije la Colombiere, isusovac

16. Petak: sv. Julijana, djevica i mučenica

17. Subota: Sedam sv. Utemeljitelja Reda BDM

18. I. KORIZMENA NEDJELJA

* U srijedu na Pepelnicu svete su mise po blagdanskom rasporedu u 7, 10 te 18.30 sati. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete kod svete mise i obreda pepeljenja kako bismo zajedno u duhu obraćenja i pokore započeli sveto korizmeno vrijeme.

* Toga je dana, kao i na veliki petak, zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je i u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje od punoljetnosti, pa sve do šezdesete godine života.

* Tijekom korizme u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18.00 sati.

* Ministranti imaju svoj susret subotom u 10:00 sati. Djeca koja žele ministrirati slobodno se priključe.

* Sljedeće nedjelje nakon večernje svete mise pozivamo vas na koncert klasične gitare. Djela J. S. Bacha izvodit će gospodin Ratko Podvorac. Koncert će se održati u dvorani ispod crkve s početkom u 19:30 sati.

* Roditeljski sastanak za roditelje djece drugih i sedmih razreda održat će se u petak 16. veljače s početkom u 19:30 sati u župnoj dvorani u prizemlju.

* Druga je nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti preporučamo potrebe župnog caritasa. Prilog možete ostaviti u škrabici na izlazu. Hvala na svakom daru.

* Zahvaljujem ekipi koja je jučer pomogla pospremiti jaslice. Neka ne bude zamjerki, ali veliko hvala ide madim framašima – Anastaziji Gale, Luki Mikuliću, braći Josipović (Roko, Marko i Luka) i braći Matić (Ivan i Emanuel).

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i ostalo.