11. rujna 2022.

11. rujna 2022.

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

12. Ponedjeljak: Sveto Ime Marijino

13. Utorak: sv. Ivan Zlatousti, biskup, crkveni naučitelj

14. Srijeda: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA

15. Četvrtak: BDM Žalosna

16. Petak: sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup

17. Subota: Rane sv. našeg oca Franje

18. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, sv. Josip Kupertinski, franjevac konventualac

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa danas prikupljamo vaše darove za potrebe našeg Caritasa. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!

*Nalazimo se u pripravi za blagdan Uzvišenja Sv. Križa. Sutra ćemo od 18 sati imati klanjanje sv. Križu, a u utorak je za našu župu dan cjelodnevnog klanjanja. Nakon svete Mise u 7 sati bit će izložen Presveti sakrament, pred kojim će naša samostanska zajednica izmoliti Jutarnju i Službu čitanja. U 12 sati ćemo se ponovno okupiti u crkvi i provesti vrijeme u tihom razmatranju koje ćemo završiti molitvom Srednjeg časa u 12:25, nakon kojega će Presveto biti pohranjeno. Poslije podne od 17:30 Presveti sakrament će biti ponovno izložen, pa ćemo  imati zajednički sat klanjanja. Pozivamo vas da se tijekom dana, prema vašim mogućnostima uključite u molitveni program u crkvi, a osobito da sudjelujete u zajedničkom klanjanju i sv. Misi.

* U srijedu na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, svete su mise u 7, 10, te 18:30. Nakon svete mise moći ćemo zajedno iskazati čast relikviji Sv. Križa. Iskoristimo priliku i dobro se u ovoj prilici duhovno se obnovimo. Trodnevnicu i sam blagdan predvodi fra Dragan Grizelj, gvardijan našeg samostana u Varaždinu.

* U iduću nedjelju uz svetu misu u 9 sati, zamolit ćemo Duha Svetoga za pomoć u novoj školskoj godini. Za ovo ćemo se slavlje pripraviti svetom ispovijedi u subotu u 10 sati. Pozivamo sve učenike, učitelje, nastavnike i sve koji s njima rade da nam se pridruže.

*Ovaj ćemo tjedan preko školskih vjeroučitelja roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika dostaviti Prijavnicu za župni vjeronauk, pa molimo roditelje da postupe sukladno uputama.

*I dalje molimo vašu pomoć za obnovu stepeništa naše crkve. Od srca vam hvala na  svakoj pomoći.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.