11. rujna 2016.

 
XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, mučenik u Kini
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
12. Ponedjeljak: Ime Marijino
13. Utorak: sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
14. Srijeda: Uzvišenje Svetoga Križa
15. Četvrtak: BDM Žalosna
16. Petak: sv. Kornelije, papa i sv. Ciprijan, mučenici
17. Subota: Rane sv. našeg oca Franje
18. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, sv. Josip Kupertinski, franjevac konventualac
 
 Danas je druga nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i ljubavi preporučamo sve korisnike našeg Župnog Karitasa. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!
 
 Danas započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan Uzvišenja Sv. Križa. Program započinje svakoga dana u 18 sati: danas pobožnošću Križnoga puta, u ponedjeljak klanjanjem Križu, a u utorak euharistijskim klanjanjem.
 

 U utorak je dan cjelodnevnog klanjanja za našu župu. Ujutro nakon svete mise, koja će biti u 7 sati u crkvi, izložit ćemo Presveti sakrament pred kojim ćemo najprije izmoliti Jutarnju i Službu čitanja, potom će biti prilika za osobnu molitvu i klanjanje sve do 12 sati, kada će biti molitva Srednjeg časa. Nakon toga Presveto ćemo pohraniti i ponovno ga izložiti u 17 sati kada će započeti zajedničko klanjanje. Sve vas pozivamo da toga dana nađete vremena i sudjelujete u pobožnosti te večernjoj svetoj misi.
 U srijedu na svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana, svete su mise u 7,  10, te 18:30 sati. Toga dana ulazna vrata naše crkve postaju “vrata milosrđa” te svi koji dođu toga dana u crkvu mogu pod uobičajenim uvjetima izmoliti potpuni oprost. Sve vas pozivamo osobito večernju svetu misu, kod koje će, kao i svih dana trodnevnice propovijedati fra Josip Grubišić, župnik u Đurđenovcu kod Našica.
 
 Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine. Svetu misu zaziva Duha Svetoga u našoj ćemo crkvi slaviti u nedjelju 25. rujna u 9 sati.
 
 U petak i subotu, naš je samostan i župa domaćin velike franjevačke proslave 800. obljetnice Porcijunkulskog oprosta i 500. obljetnice diobe Prvog franjevačkog reda. U petak program započinje u našoj Velikoj dvorani u prizemlju u 16:30 sati gdje će biti nekoliko predavanja i Večernja molitva, a nastavlja se u subotu od 9:30. Sveta misa, koju će predvoditi sisački biskup msgr. Vlado Košić bit će u 11 sati. Završetak cjelokupnog programa predviđa se oko 15 sati.
 
 Franjevačka mladež poziva sve mlade koji žele zajedno s njima živjeti evanđelje kroz pjesmu, molitvu i humanitarne akcije te kroz razne tematske susrete upoznavati vjeru i graditi nova prijateljstva na susrete ponedjeljkom i petkom od 20:15 sati u njihovu prostoriju u prizemlju.
 
 Svi zborovi naše župe od ovoga tjedna u svojim uobičajenim terminima započinju s redovitim probama.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska.