11. prosinca 2016.

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – GAUDETE
sv. Damaz I., papa
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
12. Ponedjeljak: bl. Ljudevit iz Casorie, franjevac
13. Utorak: sv. Lucija, djevica i mučenica
14. Srijeda: sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj
15. Četvrtak: sv. Kristijan, apostol Gruzije
16. Petak: sv. Adela, carica
17. Subota: sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj
18. Nedjelja: IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Gracijan, misionar u Galiji
 
 Danas je nedjelja Caritasa. Preporučamo vam sudjelovanje u akciji prodaje kolača koje možete kupiti u holu naše crkve. Jednako tako, svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima na čelu s gospođom Anom koji marljivo skrbe za naše siromahe, kao i FSR-u, Frami te Molitvenim vijencima Kraljice obitelji.
 
 Zauzetošću i trudom izviđača odreda Nikola Bolonić Đebo iz Novog Zagreba i ove godine je u našu crkvu stiglo Betlehemsko svjetlo (na misi u 9 sati). Zahvaljujemo im na trudu kojim su svima nama donijeli svjetlo i toplinu koja se već dva tisućljeća širi iz Isusovog Betlehema. Betlehemsko svjetlo možete uzeti u crkvi i ponijeti ga u svoje domove.
 
 Sutra će uz večernju misu biti prilika za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja. Ovom sakramentu mogu pristupiti oni koji boluju od ozbiljnije bolesti ili se nalaze u životnoj opasnosti. Osobe koje su zdrave ili boluju od manjih i prolaznih bolesti ne bi trebale pristupiti ovom sakramentu.
 
 U četvrtak će se u prostoriji Franjevačke mladeži u 19:30 održati Biblijska tribina “ADVENT – radost iščekivanja”. Sve vas pozivamo i svi ste dobrodošli.
 
 U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja, za što ćete priliku imati u petak i subotu od 18 do 19 sati. U subotu će od 10 do 12 sati biti ispovjed školske djece od 4. do 8. razreda. U dane pred Božić, tj. od 19. do 23. prosinca prilika za ispovijed će biti od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. U nedjelju ispovijedamo uz sve svete mise po običaju. Detaljni raspored možete vidjeti na oglasnim. Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed, pa si organizirajte vrijeme i ranije se ispovjedite.
 
 Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti, možete nas pozvati. Sve prijavljene bolesnike pohodit ćemo u prvoj polovici tjedna.
 
 Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.
 
 U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.
 
 Na našem kiosku u prizemlju možete uzeti ovogodišnje Obavijesti s rasporedom događanja u župi ovih blagdanskih dana, kao i prijavnice za blagoslov obitelji po kućama koje popunjene, molimo vratite na kiosk. Molimo vas da se prijavite ranije, a ne zadnji čas ili večer uoči blagoslova, kako bismo mogli na vrijeme načiniti raspored. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Hvala na razumijevanju.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kao i kalendare te božićne čestitke i ostale nabožne predmete.