3. srpnja 2016.

3. srpnja 2016.
XIV. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Toma Apostol
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
04. Ponedjeljak: sv. Elizabeta Portugalska, kraljica, franjevačka trećoredica
05. Utorak: sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli, zaštitnici Europe
06. Srijeda: : sv. Marija Goretti, djevica i mučenica
07. Četvrtak: : sv. Vilibald, biskup, hodočasnik
08. Petak: sv. Akvila i Priscila, supružnici
09. Subota: bl. Marija od Propetog Isusa Petković, redovnica
10. Nedjelja: XV. KROZ GODINU – sv. Veronika Giuliani, klarisa, kapucinka
 
 Čestitamo našem fra Mati koji danas u 11 sati slavi svoju mladu misu u rodnim Šestinama.
 
 U utorak se spominjemo slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika naše Hrvatske franjevačke provincije. Pozivamo vas toga dana na večernju misu i od srca u vaše molitve preporučamo svu našu braću po cijeloj Provinciji, od najmlađih, pa do najstarijih, a osobito bolesne i nemoćne.
 
 Svakog 8. u mjesecu moliti ćemo svetu krunicu i litanije pred likom Marije Blagoslovljene u našem predvorju u 18 sati na nakanu za sretno roditeljstvo i za sve parove koje mole za dar roditeljstva.
 
 Kao što smo najavili prethodne nedjelje, o svetkovini svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice, pa ćemo i mi danas učiniti tako. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve.
 
 Kako smo najavili, tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje ponedjeljkom nakon večernje mise do 19:30, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 18 te subotom od 9 do 11 sati.
 
Vrijeme je odlaska na godišnje odmore, podsjećamo vas da i u mjestima vašeg odmora možete pohoditi nedjeljnu svetu misu. Želimo vam ugodan odmor. Iako su dani više ili manje topli, valja nam misliti na to da se za dolazak u crkvu trebamo prikladno odjenuti.
Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete..