10. travnja 2016.

III. VAZMENA NEDJELJA
Sv. Mihael de Sanctis, redovnik
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
11. Ponedjeljak: sv. Stanislav, biskup mučenik
12. Utorak: sv. Julije I., papa
13. Srijeda: sv. Ida Bulonjska, grofica, udovica
14. Četvrtak: sv. Benedikt Josip Labre, franjevački kordiger
15. Petak: sv. Damjan de Veuster, misionar, apostol gubavaca
16. Subota: sv. Bernardica Sourbirous, redovnica, vidjelica MB Lurdske
17. Iduća je nedjelja IV. VAZMENA, Sv. Anicet, papa
     U utorak  19:30 bit će biblijski susret. Na ove susrete osobito pozivamo bivše katekumene i novokrštenike, a dobro su došli koji žele u svjetlu Božje riječi promišljati svoj život.
 Ovaj će tjedan u našemu gradu biti tijelo sv. Leopolda Mandića. Doček relikvija je ispred katedrale u srijedu u 17, a sveta misa u 19 sati. u četvrtak će naši biskupi u katedrali predvoditi svete mise u 7, 8, 9 te 19 sati. U petak, subotu i nedjelju će svečevo tijelo biti izloženo na štovanje u njegovoj crkvi u Dubravi, svete mise će biti svakodnevno u 19 sati.
U ponedjeljak, 18. travnja, nakon svete mise koja će početi u 7.30 sati, bit će oproštaj, a tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića krenut će iz Zagreba prema Ljubljani. Uključimo se i mi u ovaj događaj moleći zagovor svetog Leopolda Bogdana Mandića za našu Crkvu i Domovinu.
 U subotu 16. travnja u 10 sati u župi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu održat će se ovogodišnja Zlatna harfa – smotra dječjih crkvenih zborova. Nastupit će i naši “Križići”, pa koji možete pođite i budite im podrška.
 U iduću je Nedjelju Dobrog Pastira DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve. Za ovaj ćemo se dan pripraviti u četvrtak nakon večernje svete mise na klanjanju za duhovna zvanja.
 Istoga dana, u nedjelju će se održati Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u katedralu. Program će započeti u 16.30 sati u prostoru Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, Kaptol 29, s predstavljanjem Bogoslovije (prikazivanjem filma) te raznih muških i ženskih redovničkih zajednica. Nakon toga, u 19 sati, slijedi sv. misa, koju će u katedrali predvoditi nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Pozivamo sve mlade da se uključe u ovaj vrijedni susret.
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.