10. rujna 2023.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom tjedna slavimo:

11. Ponedjeljak: -sv. Ivan Gabrijel, lazarist, mučenik

12. Utorak: Sveto Ime Marijino

13. Srijeda: sv. Ivan Zlatousti, biskup, crkveni naučitelj

14. Četvrtak: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA

15. Petak: BDM Žalosna

16. Subota: sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup

17. Nedjelja: XXV. KROZ GODINU, Rane sv. našeg oca Franje

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa danas prikupljamo vaše darove za potrebe našeg Caritasa. Svoj prilog možete ostaviti u škrabicama na izlazu iz crkve.

* U četvrtak 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, svetkovina naše župe, crkve i samostana. Od sutra započinjemo s trodnevnom pripravom svakoga dana u 18 sati: u ponedjeljak pobožnošću Križnoga puta, u utorak klanjenjem Križu, a u  srijedu cjelodnevnim župnim euharistijskim klanjanjem. U srijedu nakon svete Mise u 7 sati bit će izložen Presveti sakrament, pred kojim će naša samostanska zajednica izmoliti Jutarnju i Službu čitanja. U 12 sati ćemo se ponovno okupiti u crkvi i provesti vrijeme u tihom razmatranju koje ćemo završiti molitvom Srednjeg časa u 12:25, nakon kojega će Presveto biti pohranjeno. Poslije podne od 17:30 Presveti sakrament će biti ponovno izložen, pa ćemo  imati zajednički sat klanjanja. Pozivamo vas da se tijekom dana, prema vašim mogućnostima uključite u molitveni program u crkvi, a osobito da sudjelujete u zajedničkom klanjanju i sv. Misi.

* U četvrtak na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, svete su mise u 7, 10, te 18:30. Iskoristimo priliku i da se u ovoj prilici duhovno obnovimo. Trodnevnicu i samu svetkovinu predvodi fra Mislav Lukačević.

* U iduću nedjelju uz svetu misu u 9 sati, zamolit ćemo Duha Svetoga za pomoć u novoj školskoj godini. Za ovo ćemo se slavlje pripraviti svetom ispovijedi u subotu u 10 sati. Pozivamo sve učenike, učitelje, nastavnike i sve koji s njima rade da nam se pridruže.

* Od 15. rujna možete svoju djecu prijaviti za župni vjeronauk i pripravu za Prvu Svetu Pričest i Krizmu u župnom uredu u vrijeme rada ureda.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila