10. rujna 2017.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Nikola Tolentinski, augustinac
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
11. Ponedjeljak: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, kineski mučenik
12. Utorak: Ime Marijino
13. Srijeda: sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
14. Četvrtak: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA
15. Petak: BDM Žalosna
16. Subota: sv. Kornelije i Ciprijan, mučenici
17. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – Rane sv. našeg oca Franje
 
 Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj dar za potrebite možete predati našim volonterima kod izlaza iz crkve. Hvala!
 
 U idući četvrtak, 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom. Program trodnevne priprave započinje svakoga dana u 18 sati: u ponedjeljak pobožnošću Križnoga puta, u utorak klanjanjem Križu, a u srijedu euharistijskim klanjanjem.
 
 U srijedu je dan cjelodnevnog klanjanja za našu župu. Jutarnja sveta misa u 7 sati slavit će se u crkvi, a nakon mise bit će izložen Presveti sakrament pred kojim će naša samostanska zajednica izmoliti Jutarnju i Službu čitanja. U 12:00 sati će se samostanska zajednica opet okupiti, pa ćemo biti u tihom razmatranju koje ćemo završiti molitvom srednjeg časa u 12:25. Poslije podne od 17:30 sati bit će ponovno izložen Presveti sakrament pred kojim ćemo imati zajednički sat klanjanja i molitvu Večernje. Pozivamo vas da se tijekom dana uključite u događanja u crkvi, a osobito da sudjelujete u zajedničkom klanjanju i svetoj misi.
 
 Na sam blagdan vas pozivamo na sudjelovanje u večernjoj svetoj misi, kod koje će, kao i svih dana trodnevnice propovijedati fra Ante Vučković, profesor iz Splita. Fra Ante je poznati propovjednik i voditelj duhovnih vježbi. Iskoristimo priliku i dobro se u ovoj rilici duhovno se obnovimo.
 
 Nakon večernje mise, u holu naše crkve bit će prigodno bratsko zajedništvo, na koje vas sve od srca pozivamo.
 
 U iduću nedjelju uz svetu misu u 9 sati, zamolit ćemo Duha Svetoga za pomoć u novoj školskoj godini. Pozivamo sve naše učenike i njihove učitelje, nastavnike i sve koji s njima rade da nam se pridruže.
 
 Jednako tako uz večernju misu na kojoj sudjeluju mnogi studenti, zamolit ćemo Duha Svetoga da i njima pomogne i prosvijetli ih za marljiv rad u novoj akademskoj godini.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, kao i knjige duhovnog sadržaja te nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.