10. prosinca 2023.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

11. Ponedjeljak: sv. Damaz I., papa

12. Utorak: bl. Ljudevit iz Casorie, franjevac

13. Srijeda: sv. Lucija, djevica i mučenica

14. Četvrtak: sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj

15. Petak: sv. Kristijan, apostol Gruzije

16. Subota: sv. Adela, carica

17. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Lazar iz Betanije, Isusov prijatelj

* Danas uz večernju svetu misu, izviđači odreda Nikola Bolonić Đebo, donijet će u našu crkvu Betlehemsko svjetlo, pa ćete ga tijekom tjedna i u iduću nedjelju moći uzeti i ponijeti u svoje domove.

* Ove godine navršilo se 800. godina od Franjinih “Jaslica u Grecciu”. Na molbu Konferencije Franjevačke obitelji imamo priliku izmoliti potpuni oprost za sebe i pokojne. Uz uobičajene uvjete (biti u milosti Božjoj, na misi se pričestiti, moliti Oče naš, Vjerovanje apostolsko i još jednu molitvu na nakanu Sv. Oca), traži se poklon Isusu u jaslicama u franjevačkoj crkvi. Sve je ovo moguće od 8. prosinca do 2. veljače iduće godine.

Ujedno zahvaljujemo ekipi koja je ove godine, ranije nego inače, marljivo radila na postavljanju jaslica. Veliko hvala ide Tomi, Ivanu, Petru, Mirku, Anđelu i Vinku na konstrukcijskim radovima, a Pauli, Luciji i Ivanu na dekoracijskim radovima. Neka Gospodin blagoslovi vaše strpljenje i trud.

* U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. Kroz ovaj tjedan raspored ispovijedi u našoj crkvi je prilagođen potrebama Novozagrebačkog dekanata pa vas molimo i upozoravamo da pratite rasporede po danima i da iskoristite prilike za  velike   ispovijedi   u   župama  gdje  vas očekuje veći broj svećenika. U našoj župi i crkvi velika ispovijed je u subotu 16. prosinca uvečer u 19:30 sati. Te večeri je ujedno i duhovna obnova koju vode braća franjevci. Stoga – duhovno se obnovite i lijepo ispovijedite. Na raspolaganju će biti 14 svećenika. Na Badnjak više neće biti prilike za ispovijed. Još jednom naglašavamo da pratite rasporede i na vrijeme pristupite ispovijedi jer nemamo dovoljno svećenika da sve ispovijedimo dan prije Božića.

* Od danas se možete prijaviti za redoviti blagoslov obitelji. Prijavu možete ispuniti on-line obrascem na našoj stranici ili uzeti papirić koji ćete, pošto ga ispunite, predati na našem kiosku ili u župnom uredu. Molimo da se prijavite do Božića. Raspored blagoslova po datumima i ulicama možete vidjeti na oglasnim pločama, na mrežnim stranicama i našem facebook profilu. Napominjemo da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan granica naše župe. Hvala na razumijevanju.

* Iz biskupije smo dobili potvrdu slavlja sv. Potvrde u našoj župi. Sveta Potvrda slavit će se 28. travnja 2024., a Prva Sveta Pričest 11. svibnja 2024.. Ujedno obavještavamo da župnih vjeronauka za krizmanike i prvopričesnike nema do kraja siječnja mjeseca.

* U župnom uredu možete upisati vaše misne nakane za iduću godinu.

* Pozivamo vas i dalje na mise zornice svakoga jutra u 6 sati, kao i na čaj i kavu poslije zornice.

* Ako u svojim domovima imate starije, bolesne i nemoćne osobe koje se žele ispovjediti prijavite ih u župnom uredu da ih posjetimo.

* Sljedeće subote u 18 sati upalit ćemo i treću adventsku svijeću na našem vijencu pa vas pozivamo na zajedničku molitvu, a ujedno još jednom potičemo da tog dana prisustvujete Duhovnoj obnovi i župnoj ispovijedi nakon večernje mise.

Glasnici Velikoga Kralja – Framica imaju svoj susret u subotu od 16:30 do 18:30

* Sljedeća nedjelja je nedjelja Caritasa. Vaš dar ćete moći ostaviti u za to predviđenoj škrabici, a sav iznos je namijenjen Hrvatskom Caritasu i Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Unaprijed hvala na daru koji ćete odvojiti za najpotrebitije naše kršćanske ljubavi i pažnje.

* Na kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke i ostalo ponuđeno. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.