10. ožujka 2024.

IV. KORIZMENA NEDJELJA

11.  Ponedjeljak: sv. Konstantin, kralj, mučenik

12.  Utorak: sv. Serafina, laikinja, patnica

13.  Srijeda: sv. Eufrozina, pustinjakinja

14.  Četvrtak: sv. Matilda, kraljica, redovnica

15.  Petak: sv. Longin, vojnik koji je Isusu probio bok

16.  Subota: sv. Herbert, biskup

17.  Iduća je nedjelja V. KORIZMENA

* Današnji je dan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo korisnike našeg župnog Caritasa. Svoj prilog možete odložiti u škrabice kod jednog i drugog ulaza. Hvala na svakom daru!

* Najavljujemo sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika za subotu, 16. ožujka (subota) u 19:30, u župnoj dvorani u prizemlju. Roditelji krizmanika imaju roditeljski sastanak 17. ožujka (nedjelja) u 19.30 sati u dvorani u prizemlju.

* U subotu ćemo započeti trodnevnicu za blagdan sv. Josipa, koji slavimo u utorak 19. ožujka. U subotu i ponedjeljak ćemo moliti krunicu i litanije sv. Josipu, a u nedjelju ćemo moliti Križni put.

Nakon pobožnosti slijedi redovita sv. Misa.

* Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Ispovijedamo po župama u dekanatu prema rasporedu na oglasnoj ploči.  Stoga vas molimo da se prilagodite jer za vrijeme velikih ispovijedi ne ispovijedamo ovdje u crkvi. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas. Također – ukoliko vam ne odgovara ovaj raspored pogledajte raspored ispovijedanja u crkvama gdje ima više ispovjednika.

* Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, javite nam mailom ili osobno u župnom uredu, kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata. Bolesne ćemo pohoditi u tjednu nakon Cvjetnice.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.