1. svibnja 2016.

VI. VAZMENA NEDJELJA
Sv. Josip Radnik
Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
02. Ponedjeljak: sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
03. Utorak: sv. Filip i Jakov, apostoli
04. Srijeda: sv. Florijan, vojnik i mučenik; bl. Julijan iz Bala u Istri, franjevac
05. Četvrtak: SPASOVO – UZAŠAŠĆE – sv. Gothard, redovnik, biskup
06. Petak: sv. Dominik Savio, salezijanski pitomac
07. Subota: sv. Dujam Solinski, biskup i mučenik
08. Iduća je nedjelja VII. VAZMENA – bl. Ulrika Nisch, redovnica
 
 Čestitamo danas i našim krizmanicima koji su primili puninu Duha Svetoga. Molimo da i nekoga od njih Dobri Pastir pozove u svoju službu.
 
 Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Svoj dar, na kojemu vam od srca hvala, možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve
 
 U iduću nedjelju, u 11:30 je u našoj župi prvopričesničko slavlje. Preporučamo da tijekom ovoga tjedna molite za naše prvopričesnike kako bi i ubuduće ostali povezani s Isusom kojega će po prvi puta sakramentalno primiti.
 
 U četvrtak na Uzašašće Gospodnje mise su po blagdanskom rasporedu u 7 i u 10 sati prije podne, te večernja misa u 18:30.
 
 U nedjelju se spominjemo BDM Posrednice svih milosti, čiji se lik Marije Blagoslovljene ili trudnice časti u predvorju naše crkve u prizemlju. Kako se lijepom broju bračnih parova upravo pred ovim kipom uslišane molitve za potomstvo, toga ćemo dana svibanjsku pobožnost obaviti u predvorju, te se u maloj procesiji vratiti u crkvu gdje će biti sveta misa.
 
 Svakodnevno od 18 sati u našoj su crkvi svibanjske pobožnosti, pa vas još ovaj tjedan pozivamo na molitvu za duhovnu obnovu svih obitelji naše župe.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska.