1. prosinca 2019.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Natalija Nikomedijska, laikinja
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
02. Ponedjeljak: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita
03. Utorak: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar
04. Srijeda: sv. Barbara, djevica i mučenica
05. Četvrtak: sv. Saba, monah
06. Petak: sv. Nikola, biskup
07. Subota: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
08. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – BEZGREŠNO ZAČEĆE BDM,
* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca Hvala!

* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.

* Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da navedete najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke nakane.

* U četvrtak, petak i subotu trodnevnicom ćemo se pripraviti za svetkovinu Bezgrešnog Začeća.

* U četvrtak od 17:55 bit će molitva krunice i litanija Bezgrešnoj,

U petak koji je prvi u mjesecu, od 17:45 će biti euharistijsko klanjanje uz posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed će biti od 17:30.

* A u subotu, koja je također prva u mjesecu, pa će od 17:55 biti pobožnost i posveta Prečistom Srcu Marijinu.

* Kako ove godine svetkovina Bezgrešnog začeća pada u adventsku nedjelju, ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan liturgijski ćemo proslaviti u ponedjeljak 9. prosinca, a u nedjelju osmoga, bit će od 17:55 pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe.

* Prije Božića bismo htjeli pohoditi vaše bolesnike po kućama. Možete ih upisati u župnom uredu ili sakristiji te putem telefona ili maila.

* I ove vas godine molimo da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.

* Danas naši framaši prodaju kolače, a prihod je namijenjen za njihovo djelovanje, pa vam ih preporučamo.

* Naš župni Caritas organizira prodaju kolača za potrebe korisnika u nedjelju 15. prosinca o čemu ćemo vas još obavijestiti.

* Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke. Preporučamo novi Glas Koncila.

* Kako smo obaviješteni, prošle su nedjelje ispred crkve prikupljani potpisi u političke svrhe. Na upit vjernikâ, voloneteri su odgovorili da im je župnik dopustio prikupljanje potpisa. Ovim se putem od toga ograđujemo. Župnik nije ovlašten niti zabraniti niti dopustiti isto, nego o tome odlučuje Nadbiskupija.

* Zamoljeni smo od vjernikâ da upozorimo roditelje s malom djecom da pripaze na njih i na buku koja se u našoj crkvi stvara za vrijeme svetih misa. Mi se zaista radujemo mladim obiteljima i svakom djetetu koje dođe u crkvu sa svojim roditeljima, samo vas molimo da svojom pažnjom i ostalim vjernicima omogućite prikladno sudjelovanje u svetoj misi. Od srca vam hvala na razumijevanju.