03. prosinac 2023.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

04. Ponedjeljak: sv. Barbara, djevica i mučenica

05. Utorak: sv. Saba, monah

06. Srijeda: sv. Nikola, biskup

07. Četvrtak: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

08. Petak: Bezgrešno Začeće BDM

09. Subota:sv. Petar Fourier, augustinac

10. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – sv. Miltijad, papa

* Prva je nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite kako bismo u radosnom zajedništvu vjere iščekivali dolazak Gospodnji, a poslije zornice, koji možete, u prizemlju svratite na šalicu toplog čaja ili kave. Hvala od srca koji ste već doprinijeli zajedništvu vašim darom čaja i kave, a preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

* Od sutra (ponedjeljak u 16 do 18 sati možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu molimo da navedete najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako vas molimo da ne upisujete više od 3 nakane kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, jer tada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke, tj. skupne nakane.

* Bolesnici koji imaju potrebu za sakramentom bolesničkog pomazanja, neka se tijekom tjedna nakon mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen. Koji ne mogu doći u crkvu prijavite ih u župnom uredu kako bismo ih posjetili prije Božića.

* U utorak započinje trodnevnica u čast Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Kroz tri večeri Franjevački svjetovni red će moliti franjevačku krunicu. U petak na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM svete će mise biti u 6, 10 te 18:30 sati. Istoga dana, bit će u holu, od 17:55 pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe.

* Molimo vas da svoju božićnu ispovijed obavite ranije, tijekom došašća i to prema rasporedu koji će biti naznačen. Upozoravamo da kao župa pripadamo Novozagrebačkom dekanatu i da smo kao svećenici dužni pomagati ispovijedati u drugim župama. Zato u vrijeme velikih ispovijedi koje su u susjednim župama nećemo ispovijedati na večer u našoj crkvi. Pa vas molimo da tih dana pratite gdje koji dan ispovijedamo i u drugim župama dolazite na ispovijedi gdje će nas biti barem desetorica na raspolaganju, a sve kako se u dane pred sam Božić ne bi stvarala prevelika gužva.

Na Badnjak neće biti prilike za ispovijed.

* Podsjećamo da je u subotu susret Glasnika Velikoga Kralja – za djecu do 7. razreda osnovne škole. Susret počinje u 16.30. Sudjelovat mogu i roditelji.

* U subotu, 9. prosinca u 16:30 sati, u organizaciji fra Filipa Karadže, župnika i upravitelja Svetišta svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju, u našoj crkvi svetu misu slavi vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić. Koji želite slobodno se pridružite.

Istoga dana u 18:00 sati u našoj ćemo crkvi upaliti i drugu svijeću na našem adventskom vijencu. Bilo bi lijepo da se okupimo i zajedno pomolimo.

* U našoj župi djeluje zajednica Vjera i Svjetlo. Zajednica okuplja djecu, mlade i odrasle koji su pogođeni razvojnim poteškoćama. Ukoliko postoji želja i potreba slobodno im se pridružite. Iduće nedjelje sastat će se od 15 sati u našoj kapeli, a nakon mise nastaviti svoje druženje. Za više informacija slobodno provjerite našu web stranicu.

* Iduće nedjelje na večernjoj svetoj misi doći će nam Betlehemsko svjetlo koje će donijeti Odred Izviđača N. B. Đebo. Svjetlo ćete moći ponijeti svojim kućama – a za to vam je eventualno potreban lampion koji možete nabaviti u našoj trgovinici u prizemlju.

* Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu.Preporučamo novi Glas Koncila.